• Zwembad ‘Den Helder’

  Speelplezier voor jong en oud op veel verschillende momenten.

 • Zwembad ‘Den Helder’

  Een groot aanbod van Aquasports: o.a. aquajogging, aquamodern, aqua-fit-plus en nog veel meer.
  Er zit voor iedereen wel een passende activiteit bij.

 • Zwembad ‘Den Helder’

  Leren zwemmen doe je bij zwembad Den Helder. Geef u nu op voor de zwemlessen.

Aqua-jogging

Wat is aquajoggen?
Aquajogging betekent letterlijk ‘lopen in diep water’, zonder contact te maken met de bodem. Gewoon lopen zoals we dagelijks doen, want de manier van lopen is niet anders dan op het droge.
 

Voordelen van aquajoggen
Bij aquajoggen traint u zonder de gewrichten en de gewrichtsbanden te belasten. Dit komt doordat u niet op de grond staat, maar als het ware zweeft in het water. Uiteraard traint u met de oefeningen wel uw spieren. Tijdens aquajoggen geeft u eenvoudig de volgende spiergroepen aandacht: buik, benen, billen, rug, schouders en armen. Tijdens de lessen worden hiervoor allerlei soorten looptrainingen gegeven en verschillende spierversterkende oefeningen gedaan. Door stretchoefeningen worden de spieren weer op lengte gebracht.

Materialen:
Bij deze oefenvormen gebruiken we allerlei soorten materiaal. Muziek werkt sfeerverhogend en heeft een stimulerende werking op het tempo van de oefening. U heeft het meeste plezier en profijt van de lessen als u daarnaast nog minimaal een keer per week zelf traint/oefent. 

Eigenschappen van aquajoggen: 

 • Variabele weerstand doordat het water meer tegendruk geeft bij tempoverhoging;

 • Geen hinder van zwaartekracht, waardoor het ook een goede oefenvorm is voor wat zwaardere personen;

 • Veilig, omdat spieren niet overbelast kunnen worden en het risico op blessures daarom nihil is;

 • Banden en pezen functioneren zonder ‘tegenwicht’ zodat ze maximaal kunnen bewegen;

 • Tijdbesparing: 30 minuten aquajoggen staat gelijk aan twee uur wandelen;

 • Sneller herstel van blessures door een actieve therapiemogelijkheid. Zelfs doortrainen met blessures kan, omdat de belasting zo beperkt is. Hierdoor blijft uw uithoudingsvermogen op peil;

 • Zeer ontspannend, zodat stress vermindert (uit ervaring: je slaapt uitstekend na een ‘water-workout’!). Aquajoggen is ideaal voor training van het gehele lichaam, het leidt tot een hoog calorieverbruik (tot 600 kcal per uur, wat gelijk staat aan bijvoorbeeld 10 km hardlopen!) en het helpt spieren te versterken en de bloeddruk te verlagen!

 

Wanneer:
Dinsdag: 09.00 tot 09.30 uur
Woensdag: 09.00 tot 09.30 en 09.45 tot 10.15 uur
(elke les kent 15 min. uitloop)
 

Nieuws en Acties

Zaterdag 21 oktober is er weer een zwemdisco.

(25 november en 16 december zijn de opvolgende zwemdisco's)

 

 

Zwembad Den Helder en PlusFit Doesburg verzorgen samen de activiteit:

‘PlusFit in het water’

PlusFit fysiotherapie en fitness is in samenwerking met zwembad Den Helder een proef gestart om een nieuwe doelgroep in het water te laten bewegen. De aanleiding ontstond vanuit de wens van beide partijen om met elkaar samen te gaan werken. Bij PlusFit komen mensen met lichamelijke aandoeningen die meer willen of moeten bewegen. Bij PlusFit kan dat onder begeleiding van een fysiotherapeut, een personal trainer of zelfstandig. Dat bewegen in het water een meerwaarde heeft, is geen discussie. Wel bleken er meerdere drempels te zijn voor mensen om naar het zwembad te gaan. De proef die PlusFit aan is gegaan draait om het bewegen in water, waarbij plezier en doen wat wel lukt voorop staat. Zwemmen staat hierbij niet op de voorgrond. Dat kan daarna zelf gedaan worden. Maar wat er wel gedaan wordt is bewegen en daarbij worden alle spieren en gewrichten gebruikt. Door te variëren met materialen en door gebruik te maken van de weerstand van het water is het voor iedereen mogelijk om mee te doen op zijn of haar eigen niveau. Deelnemers ervaren het als zeer prettig en aanvullend op de training of therapie die ze al uitvoeren. Het omkleden blijft voor sommige een uitdaging maar het plezier en het fijne gevoel dat ze daarna hebben werkt motiverend. De beweegactiviteit wordt gegeven door een fysiotherapeut waardoor er direct gerichte instructies en adviezen worden gegeven tijdens het bewegen. De oefeningen zijn vooral gericht op kracht en soepelheid. Door daarna nog zelf te zwemmen komt de conditie aan bod. En voor de ontspanning kan gebruik gemaakt worden van de sauna en warmtecabine. De groepsactiviteit vindt elke dinsdag plaats van 14.15 uur tot 14.45 uur. Ook mensen die geen lid of patiënt zijn bij PlusFit zijn van harte welkom om mee te doen.

Contact

Zwembad "Den Helder"

Den Helder 1
6982 DT Doesburg
Tel.: 0313 472022
Fax: 0313 473284
Verzend een e-mail

 

Volg ons!

Kiest u voor kwaliteit dan bent u bij ons aan het juiste adres. Ook voor 2017 hebben wij weer de erkenning gekregen om het nationaal zwemdiploma uit te mogen geven en zijn onze medewerkers gelicentieerd namens de NPZ/NRZ .

Kwaliteitsborging zie: www.npz-nrz.nl.

Ontvangt u nog niet onze nieuwsbrief!  Aanmelden kan door op de deze link te klikken:

https://laposta.nl/f/ss4zomjylbhd