• Zwembad ‘Den Helder’

    Speelplezier voor jong en oud op veel verschillende momenten.

  • Zwembad ‘Den Helder’

    Een groot aanbod van Aquasports: o.a. aquajogging, aquamodern, aqua-fit-plus en nog veel meer.
    Er zit voor iedereen wel een passende activiteit bij.

  • Zwembad ‘Den Helder’

    Leren zwemmen doe je bij zwembad Den Helder. Geef u nu op voor de zwemlessen.

Aquafit4you

De Natte Fitnesstuin!

Sinds drie jaar brengen wij het nieuwe concept: ‘Aquafit4you’. Dit is een combinatie van fitness en zwemmen, vandaar dat we het zelf ook wel de Natte Fitnesstuin noemen.  Deze combi is ideaal voor mensen uit alle leeftijdscategorieën. Bij binnenkomst kiezen de klanten zelf wat ze willen gaan doen. Dat loopt uiteen van een lichaamscorrectie of conditietraining, tot gericht werken aan bepaalde spiergroepen. Aan de badrand en in het water staat speciaal hiervoor ontwikkelde fitnessapparatuur. Onder begeleiding van het zwembadpersoneel kunt u zo aan uw gezondheid en vitaliteit werken. 

Oefeningen op kaarten
Aquafit4you bestaat uit 15 speciale oefeningen waarmee alle spiergroepen geactiveerd en getraind worden. Ook hierbij maken we weer gebruik van de waterweerstand. De 15 oefeningen zijn volledig uitgewerkt op speciale kaarten met duidelijke foto’s en aan tekening waarop staat aangegeven welke spiergroepen u traint. Daarnaast vindt u op deze kaart een speciaal trainingsschema met de oefening. Met deze informatie kunt u een basis leggen uw eigen trainingsschema op maat! 

Op donderdagochtend kunt u aquafit4you combineren met aqua-allerlei. Natuurlijk kunt u ook gewoon lekker gaan zwemmen. Al moet u er dan wel rekening mee houden dat er meer activiteiten in het bad zijn, zoadat er soms wat minder ruimte beschikbaar is. 

Bij deze activiteit bepaald u zelf welke oefeningen u wilt gaan doen.

 

Wanneer:
We bieden deze activiteit op:
donderdagochtend van 09.00 tot 10.30 uur
en dinsdagavond van 20.00 uur tot 20.30 uur.

Bij deze activiteit bepaald u zelf welke oefeningen u wilt gaan doen.

 

Nieuws en Acties

Zaterdag 21 oktober is er weer een zwemdisco.

(25 november en 16 december zijn de opvolgende zwemdisco's)

 

 

Zwembad Den Helder en PlusFit Doesburg verzorgen samen de activiteit:

‘PlusFit in het water’

PlusFit fysiotherapie en fitness is in samenwerking met zwembad Den Helder een proef gestart om een nieuwe doelgroep in het water te laten bewegen. De aanleiding ontstond vanuit de wens van beide partijen om met elkaar samen te gaan werken. Bij PlusFit komen mensen met lichamelijke aandoeningen die meer willen of moeten bewegen. Bij PlusFit kan dat onder begeleiding van een fysiotherapeut, een personal trainer of zelfstandig. Dat bewegen in het water een meerwaarde heeft, is geen discussie. Wel bleken er meerdere drempels te zijn voor mensen om naar het zwembad te gaan. De proef die PlusFit aan is gegaan draait om het bewegen in water, waarbij plezier en doen wat wel lukt voorop staat. Zwemmen staat hierbij niet op de voorgrond. Dat kan daarna zelf gedaan worden. Maar wat er wel gedaan wordt is bewegen en daarbij worden alle spieren en gewrichten gebruikt. Door te variëren met materialen en door gebruik te maken van de weerstand van het water is het voor iedereen mogelijk om mee te doen op zijn of haar eigen niveau. Deelnemers ervaren het als zeer prettig en aanvullend op de training of therapie die ze al uitvoeren. Het omkleden blijft voor sommige een uitdaging maar het plezier en het fijne gevoel dat ze daarna hebben werkt motiverend. De beweegactiviteit wordt gegeven door een fysiotherapeut waardoor er direct gerichte instructies en adviezen worden gegeven tijdens het bewegen. De oefeningen zijn vooral gericht op kracht en soepelheid. Door daarna nog zelf te zwemmen komt de conditie aan bod. En voor de ontspanning kan gebruik gemaakt worden van de sauna en warmtecabine. De groepsactiviteit vindt elke dinsdag plaats van 14.15 uur tot 14.45 uur. Ook mensen die geen lid of patiënt zijn bij PlusFit zijn van harte welkom om mee te doen.

Contact

Zwembad "Den Helder"

Den Helder 1
6982 DT Doesburg
Tel.: 0313 472022
Fax: 0313 473284
Verzend een e-mail

 

Volg ons!

Kiest u voor kwaliteit dan bent u bij ons aan het juiste adres. Ook voor 2017 hebben wij weer de erkenning gekregen om het nationaal zwemdiploma uit te mogen geven en zijn onze medewerkers gelicentieerd namens de NPZ/NRZ .

Kwaliteitsborging zie: www.npz-nrz.nl.

Ontvangt u nog niet onze nieuwsbrief!  Aanmelden kan door op de deze link te klikken:

https://laposta.nl/f/ss4zomjylbhd