• Zwembad ‘Den Helder’

    Speelplezier voor jong en oud op veel verschillende momenten.

  • Zwembad ‘Den Helder’

    Een groot aanbod van Aquasports: o.a. aquajogging, aquamodern, aqua-fit-plus en nog veel meer.
    Er zit voor iedereen wel een passende activiteit bij.

  • Zwembad ‘Den Helder’

    Leren zwemmen doe je bij zwembad Den Helder. Geef u nu op voor de zwemlessen.

Aquafit-plus (50+ zwemmen)

Speciaal voor de fitte+-ers, of die het weer willen worden.


Bent u de leeftijd van .......jaar gepasseerd, maar er nog lang niet aan toe om toe te kijken, dan is aqua-fit+ zwemmen een activiteit waarbij u zich prima kunt uitleven. Er zijn oefeningen voor zowel meer als minder getrainde zwemmers. De ontspannen basisoefeningen in ondiep water zijn geschikt voor iedereen. U komt tot lichamelijke prestaties waardoor u zich fitter voelt en u kunt deze oefeningen tot zeer hoge leeftijd doen.

De werking van water op het lichaam is heerlijk weldadig. De temperatuur, de gelijkmatig masserende druk en de opwaartse kracht maken van 'gewoon' water een helende factor voor lichaam en geest. We geven deze oefeningen per half uur in volkomen privacy en onder deskundige leiding. De groepen zijn maximaal 30 personen groot.

Na afloop is er in de restorette, onder genot van een kop koffie of thee, gelegenheid om lekker napraten.

Materialen 
Bij deze oefenvormen maken we gebruik van verschillende soorten materiaal. Net zoals bij aquajoggen en aquamodern werkt muziek sfeerverhogend en stimulerend op het tempo van de oefening. U heeft het meeste plezier en profijt van de lessen als u daarnaast nog minimaal een keer per week zelf traint/oefent.

Eigenschappen van aqua-fit+ zwemmen 
De eigenschappen zijn vergelijkbaar met die van de andere aquasporten. Speciaal is hierbij alleen dat bij de verschillende activiteiten extra rekening wordt gehouden met de leeftijd en wensen van de deelnemers! 

Onze instructeurs hebben hiervoor aparte opleidingen gevolgd. 

Wanneer:
Dinsdag 09.45 tot 10.15 uur en 13.30 tot 14.00 uur
Donderdag 13.30 tot 14.00 uur
(elke les kent 15 min. uitloop

 

Nieuws en Acties

Zaterdag 21 oktober is er weer een zwemdisco.

(25 november en 16 december zijn de opvolgende zwemdisco's)

 

 

Zwembad Den Helder en PlusFit Doesburg verzorgen samen de activiteit:

‘PlusFit in het water’

PlusFit fysiotherapie en fitness is in samenwerking met zwembad Den Helder een proef gestart om een nieuwe doelgroep in het water te laten bewegen. De aanleiding ontstond vanuit de wens van beide partijen om met elkaar samen te gaan werken. Bij PlusFit komen mensen met lichamelijke aandoeningen die meer willen of moeten bewegen. Bij PlusFit kan dat onder begeleiding van een fysiotherapeut, een personal trainer of zelfstandig. Dat bewegen in het water een meerwaarde heeft, is geen discussie. Wel bleken er meerdere drempels te zijn voor mensen om naar het zwembad te gaan. De proef die PlusFit aan is gegaan draait om het bewegen in water, waarbij plezier en doen wat wel lukt voorop staat. Zwemmen staat hierbij niet op de voorgrond. Dat kan daarna zelf gedaan worden. Maar wat er wel gedaan wordt is bewegen en daarbij worden alle spieren en gewrichten gebruikt. Door te variëren met materialen en door gebruik te maken van de weerstand van het water is het voor iedereen mogelijk om mee te doen op zijn of haar eigen niveau. Deelnemers ervaren het als zeer prettig en aanvullend op de training of therapie die ze al uitvoeren. Het omkleden blijft voor sommige een uitdaging maar het plezier en het fijne gevoel dat ze daarna hebben werkt motiverend. De beweegactiviteit wordt gegeven door een fysiotherapeut waardoor er direct gerichte instructies en adviezen worden gegeven tijdens het bewegen. De oefeningen zijn vooral gericht op kracht en soepelheid. Door daarna nog zelf te zwemmen komt de conditie aan bod. En voor de ontspanning kan gebruik gemaakt worden van de sauna en warmtecabine. De groepsactiviteit vindt elke dinsdag plaats van 14.15 uur tot 14.45 uur. Ook mensen die geen lid of patiënt zijn bij PlusFit zijn van harte welkom om mee te doen.

Contact

Zwembad "Den Helder"

Den Helder 1
6982 DT Doesburg
Tel.: 0313 472022
Fax: 0313 473284
Verzend een e-mail

 

Volg ons!

Kiest u voor kwaliteit dan bent u bij ons aan het juiste adres. Ook voor 2017 hebben wij weer de erkenning gekregen om het nationaal zwemdiploma uit te mogen geven en zijn onze medewerkers gelicentieerd namens de NPZ/NRZ .

Kwaliteitsborging zie: www.npz-nrz.nl.

Ontvangt u nog niet onze nieuwsbrief!  Aanmelden kan door op de deze link te klikken:

https://laposta.nl/f/ss4zomjylbhd