• Zwembad ‘Den Helder’

    Speelplezier voor jong en oud op veel verschillende momenten.

  • Zwembad ‘Den Helder’

    Een groot aanbod van Aquasports: o.a. aquajogging, aquamodern, aqua-fit-plus en nog veel meer.
    Er zit voor iedereen wel een passende activiteit bij.

  • Zwembad ‘Den Helder’

    Leren zwemmen doe je bij zwembad Den Helder. Geef u nu op voor de zwemlessen.

 Zwemvereniging  uit Steenderen komt deze winterperiode gebruik van ons zwembad.

 Zwemclub ACZ Steenderen verkast naar Doesburg

De zwemclub in Steenderen ACZ start zaterdag 20 september met een nieuw winterseizoen. Dat zal dit jaar niet in het Zutphense binnenbad zijn maar het wordt Zwembad Den Helder in Doesburg. Zweminstructrice Heidi Vredegoor: “In Zutphen zijn verbouwingsplannen en we kunnen nog niet inschatten hoe dat precies gaat lopen maar ons grote voordeel is vooral dat er in Doesburg meer zweminstructeurs inzetbaar zijn. Mara Rutjes is helaas gestopt. Lotte van Haren en Anneloes Hageman zullen de lessen het aankomend winterseizoen voortzetten. We zijn heel blij met de twee nieuwe en zeer ervaren zweminstructeurs. Erna Jolink blijft invalster.”                                                

Kinderen mogen vanaf het moment dat ze diploma A hebben behaald, lid worden van de zwemclub. “We zwemmen in de zomer één keer in de week een uur in warme water van het Burg. Kruijffbad, uitgezonderd de zomervakantie. In de winter trainen we 12 zaterdagen een uur in het binnenbad op zaterdagmiddag. Zo kunnen de leden ook in de winter hun conditie blijven opbouwen, zwemvaardigheden onderhouden en alvast nieuwe vaardigheden aanleren voor eventueel een volgend diploma in de zomer. Maar het is vooral altijd erg gezellig.” Het lidmaatschap is slechts 50 euro per jaar.  
Meer informatie: www.zwembadsteenderen.nl/zwemclub of bel Heidi tel. 0575-451030

 

Nieuws en Acties

Zaterdag 21 oktober is er weer een zwemdisco.

(25 november en 16 december zijn de opvolgende zwemdisco's)

 

 

Zwembad Den Helder en PlusFit Doesburg verzorgen samen de activiteit:

‘PlusFit in het water’

PlusFit fysiotherapie en fitness is in samenwerking met zwembad Den Helder een proef gestart om een nieuwe doelgroep in het water te laten bewegen. De aanleiding ontstond vanuit de wens van beide partijen om met elkaar samen te gaan werken. Bij PlusFit komen mensen met lichamelijke aandoeningen die meer willen of moeten bewegen. Bij PlusFit kan dat onder begeleiding van een fysiotherapeut, een personal trainer of zelfstandig. Dat bewegen in het water een meerwaarde heeft, is geen discussie. Wel bleken er meerdere drempels te zijn voor mensen om naar het zwembad te gaan. De proef die PlusFit aan is gegaan draait om het bewegen in water, waarbij plezier en doen wat wel lukt voorop staat. Zwemmen staat hierbij niet op de voorgrond. Dat kan daarna zelf gedaan worden. Maar wat er wel gedaan wordt is bewegen en daarbij worden alle spieren en gewrichten gebruikt. Door te variëren met materialen en door gebruik te maken van de weerstand van het water is het voor iedereen mogelijk om mee te doen op zijn of haar eigen niveau. Deelnemers ervaren het als zeer prettig en aanvullend op de training of therapie die ze al uitvoeren. Het omkleden blijft voor sommige een uitdaging maar het plezier en het fijne gevoel dat ze daarna hebben werkt motiverend. De beweegactiviteit wordt gegeven door een fysiotherapeut waardoor er direct gerichte instructies en adviezen worden gegeven tijdens het bewegen. De oefeningen zijn vooral gericht op kracht en soepelheid. Door daarna nog zelf te zwemmen komt de conditie aan bod. En voor de ontspanning kan gebruik gemaakt worden van de sauna en warmtecabine. De groepsactiviteit vindt elke dinsdag plaats van 14.15 uur tot 14.45 uur. Ook mensen die geen lid of patiënt zijn bij PlusFit zijn van harte welkom om mee te doen.

Contact

Zwembad "Den Helder"

Den Helder 1
6982 DT Doesburg
Tel.: 0313 472022
Fax: 0313 473284
Verzend een e-mail

 

Volg ons!

Kiest u voor kwaliteit dan bent u bij ons aan het juiste adres. Ook voor 2017 hebben wij weer de erkenning gekregen om het nationaal zwemdiploma uit te mogen geven en zijn onze medewerkers gelicentieerd namens de NPZ/NRZ .

Kwaliteitsborging zie: www.npz-nrz.nl.

Ontvangt u nog niet onze nieuwsbrief!  Aanmelden kan door op de deze link te klikken:

https://laposta.nl/f/ss4zomjylbhd