• Zwembad ‘Den Helder’

    Speelplezier voor jong en oud op veel verschillende momenten.

  • Zwembad ‘Den Helder’

    Een groot aanbod van Aquasports: o.a. aquajogging, aquamodern, aqua-fit-plus en nog veel meer.
    Er zit voor iedereen wel een passende activiteit bij.

  • Zwembad ‘Den Helder’

    Leren zwemmen doe je bij zwembad Den Helder. Geef u nu op voor de zwemlessen.

Wij bieden het enige echte Zwem-ABC

 

In Nederland mag iedereen zwemles aanbieden en een zwemdiploma uitgeven. Dit is namelijk niet wettelijk geregeld. De verschillende zwemdiploma’s leiden helaas niet altijd op tot dezelfde Zwemveiligheidsnorm.

Wij hebben echter de Licentie Zwem-ABC en worden elk jaar onafhankelijk getoetst op een groot aantal kwaliteitscriteria door de stichting Nationaal Platform Zwembaden | NRZ. Zo weet je als ouder zeker dat de zwemlessen en het zwemdiploma voldoen aan de Nationale Zwemveiligheidsnorm en wordt de basis gelegd voor een leven lang zwemplezier en veiligheid.

Dit geeft je als ouder/verzorger 4 zekerheden:

1. Gediplomeerde en gekwalificeerde zwemonderwijzers, zodat je kind in veilige handen is en met plezier naar zwemles gaat. Zo werken de zwemonderwijzers volgens de Gedragscode Zwembranche, hebben een Verklaring Omtrent Gedrag (VOG) en blijven bijgeschoold.

2. Je kind ontvangt de Nationale Zwemdiploma’s van het Zwem-ABC. Deze diploma’s voldoen aan de Nationale Zwemveiligheidsnormen. Dit officiële diploma wordt bijvoorbeeld erkend door brandweer, politie en sportopleidingen voor de uitoefening van verschillende beroepen.

3. De zwemlesaanbieder hanteert een helder beschreven zwemlesmethode, zodat je kunt bepalen welke aanbieder het beste bij jouw kind past. Tijdens de zwemles wordt je als ouder ook goed op de hoogte gehouden van de vorderingen van je kind.

4. Een constante kwaliteit van de zwemlesaanbieder, geborgd door onafhankelijke jaarlijkse controle en toetsmomenten bij het diplomazwemmen. Dus: kies bewust en ga voor zekerheid.

Site's die u kunt raadplegen zijn:

ww.npz-nrz.nl - www.nationaalzwemdiploma.nl - www.licentiezwemabc.nl

 

HOE VERZORGEN WIJ DE ZWEMLESSEN

Er wordt lesgegeven in 5 niveau groepen. U komt minimaal 1 x per week met uw kind op zwemles. Wanneer u het wilt versnellen kunt u ook vaker in de week komen, bv. maandag+donderdag+zaterdag of een andere combinatie van 2 tot wel 5 x in de week. Leg uw verzoek voor aan ons en wij bekijken de mogelijkheden. Wij besteden veel tijd en aandacht aan het watervrij maken. Omdat wij van mening zijn dat een kind dan beter en met plezier zal leren zwemmen. Onze werkwijze is individueel gericht. Het komt dus voor dat het ene kind al na een paar lessen doorstroomt naar het volgende niveau terwijl het andere kind daar veel meer lessen voor nodig heeft. De wachttijd varieert van 0 tot 2 maand dit is afhankelijk van de gekozen dag waarop u wilt deelnemen aan de zwemles, informeer u naar de mogelijkheden.

Klik op deze link om een inschrijfformulier voor de zwemles af te drukken.pdf

Het formulier kan niet online verzonden worden, u dient het formulier bij de receptie van het zwembad aan te bieden dit i.v.m. het gelijktijdig voldoen van het inschrijfgeld. Vanaf het moment dat u het inschrijfgeld heeft voldaan geldt dat uw zoon of dochter gratis entree heeft op alle recreatieve tijden mits begeleid door minimaal één betalende volwassene.

A- DIPLOMA De lestijd is 45 min. per les 1 x per week. Indien u een versnelde cursus wenst kunt u er ook voor kiezen om vaker dan 1 x in de week te gaan lessen. In overleg met u wordt er gekeken naar de mogelijkheden. De beginnersgroepen starten op alle dagen in de week m.u.v. woensdag en zondag. Na het behalen van het eerste niveau kan het zijn dat uw kind op een andere tijd of in overleg een andere dag geplaatst gaat worden. Opgave is mogelijk vanaf 3 jaar. Wij starten met zwemles, bij gebleken geschiktheid, vanaf 4 jaar. Wij bieden kinderen die elders op zwemles hebben gezeten de mogelijkheid om in te stromen binnen onze reguliere zwemlessen. Op woensdag of donderdag morgen vanaf 07.00 tot 08.00 uur is het mogelijk om privé zwemlessen van 30 minuten te volgen. Tijdens deze les is het mogelijk om als ouder (voor een gereduceerd tarief) zelf baantjes te gaan zwemmen in het grote bad. Voor exacte informatie kunt u zich wenden tot de receptie van het zwembad. De aangegeventijden kunnen nog wel eens veranderen. • Er wordt lesgegeven in 5 verschillende niveau groepjes. • Als Uw zoon/dochter door kan naar het volgende niveau, wordt dat door de zwemonderwijzer tegen Uw zoon/dochter gezegd. Als dit betekend dat er van tijd veranderd wordt krijgt Uw zoon/dochter een kaartje mee met daarop de nieuwe tijd. Afhankelijk van uw financiële situatie is het mogelijk een financiële ondersteuning te ontvangen voor de zwemlessen (alleen voor het A diploma) via de Jeugdsportfonds Gelderland en/of Stichting Leergeld. Informeer naar de mogelijkheden bij uw gemeente.

B & C DIPLOMA De lessen voor B zijn op o.a. dinsdag, woensdag, vrijdag en zaterdag. De kinderen zwemmen dan met kleren aan. Voor B is dat een: lange broek (geen pyjama of legging) een trui of blouse met lange mouwen en waterschoenen. De lessen voor C zijn op dinsdag en vrijdag. De kinderen zwemmen dan met kleren aan. Voor C is dat een: lange broek (geen pyjama of legging) een trui of blouse met lange mouwen en waterschoenen en een regenjas. Overige diploma's

Naast het zwem A-B-C kunt u ook terecht voor de hogere zwemdiploma's. Voor specifieke informatie kunt u zich richten tot de receptie van ons zwembad (speciaal door zwembad "Den Helder" op gezet is het Survival certificaat zie extra informatie).

Zwemlessen voor volwassenen

Wij verzorgen in een kleine groep de zwemlessen voor volwassenen, in een ongedwongensfeer gaan wij uw zwem angst proberen om te zetten naar zwem plezier. Laat dit plezier niet aan u voorbijgaan en vraag naar de mogelijkheden.

Klik op deze link om een inschrijfformulier voor de zwemles af te drukken.pdf

Het formulier kan niet online verzonden worden, u dient het formulier bij de receptie van het zwembad aan te bieden dit i.v.m. het gelijktijdig voldoen van het inschrijfgeld. Kinderen die bij ons op zwemles zijn mogen gratis komen zwemmen op alle recreatieve tijden (m.u.v. de avonduren), indien onder begeleiding van één of meerdere betalende volwassenen. Wel aan de receptioniste de naam doorgeven van het leskind. Extra oefenzwemmen is er op zondag van 11:00 tot 14:00 uur. Op deze tijden staan wij toe dat u gebruikt maakt/vraagt om hulpmiddelen.

Zwemcursussen voor de vervolg diploma's Bij voldoende belangstelling organiseren wij korte (13 lessen) cursussen voor het behalen van een vervolg zwemdiploma. Zwemvaardigheid 1, zwemvaardigheid 2 & zwemvaardigheid 3. Na het behalen van het zwem ABC kan er gestart worden met het zwemdiploma ‘Zwemvaardigheid 1’ om vervolgens 2 en 3 te kunnen halen. Bij voldoende belangstellen zullen wij ook de cursus snorkel certificaten staren. Voor al deze cursussen geldt dat er in de laatste les wordt afgezwommen voor het diploma.

Cursus kosten: € 100,= (max. 13 lessen van 45 min. in een paste periode) incl. diploma. Bij voldoende belangstelling (12 kinderen)starten wij met 'zwemvaardigheid 1'

Nieuws en Acties

Zaterdag 21 oktober is er weer een zwemdisco.

(25 november en 16 december zijn de opvolgende zwemdisco's)

 

 

Zwembad Den Helder en PlusFit Doesburg verzorgen samen de activiteit:

‘PlusFit in het water’

PlusFit fysiotherapie en fitness is in samenwerking met zwembad Den Helder een proef gestart om een nieuwe doelgroep in het water te laten bewegen. De aanleiding ontstond vanuit de wens van beide partijen om met elkaar samen te gaan werken. Bij PlusFit komen mensen met lichamelijke aandoeningen die meer willen of moeten bewegen. Bij PlusFit kan dat onder begeleiding van een fysiotherapeut, een personal trainer of zelfstandig. Dat bewegen in het water een meerwaarde heeft, is geen discussie. Wel bleken er meerdere drempels te zijn voor mensen om naar het zwembad te gaan. De proef die PlusFit aan is gegaan draait om het bewegen in water, waarbij plezier en doen wat wel lukt voorop staat. Zwemmen staat hierbij niet op de voorgrond. Dat kan daarna zelf gedaan worden. Maar wat er wel gedaan wordt is bewegen en daarbij worden alle spieren en gewrichten gebruikt. Door te variëren met materialen en door gebruik te maken van de weerstand van het water is het voor iedereen mogelijk om mee te doen op zijn of haar eigen niveau. Deelnemers ervaren het als zeer prettig en aanvullend op de training of therapie die ze al uitvoeren. Het omkleden blijft voor sommige een uitdaging maar het plezier en het fijne gevoel dat ze daarna hebben werkt motiverend. De beweegactiviteit wordt gegeven door een fysiotherapeut waardoor er direct gerichte instructies en adviezen worden gegeven tijdens het bewegen. De oefeningen zijn vooral gericht op kracht en soepelheid. Door daarna nog zelf te zwemmen komt de conditie aan bod. En voor de ontspanning kan gebruik gemaakt worden van de sauna en warmtecabine. De groepsactiviteit vindt elke dinsdag plaats van 14.15 uur tot 14.45 uur. Ook mensen die geen lid of patiënt zijn bij PlusFit zijn van harte welkom om mee te doen.

Contact

Zwembad "Den Helder"

Den Helder 1
6982 DT Doesburg
Tel.: 0313 472022
Fax: 0313 473284
Verzend een e-mail

 

Volg ons!

Kiest u voor kwaliteit dan bent u bij ons aan het juiste adres. Ook voor 2017 hebben wij weer de erkenning gekregen om het nationaal zwemdiploma uit te mogen geven en zijn onze medewerkers gelicentieerd namens de NPZ/NRZ .

Kwaliteitsborging zie: www.npz-nrz.nl.

Ontvangt u nog niet onze nieuwsbrief!  Aanmelden kan door op de deze link te klikken:

https://laposta.nl/f/ss4zomjylbhd